Өнөөдөр 15 цаг 38 минут

1. Балтийн шпротыг (Европ) газрын тостой хийж анхны лаазалсан "Sprats" буюу шпрот бий болжээ. Дараа нь энэ нэрийн дор мөн Каспийн шпрот гэх хуурамч буюу бусад жижиг загасаар хийдэг болсон байна. Урьдчилан боловсруулахдаа жижиг загасыг утаад, дараа нь газрын тостой холин лаазалдаг.

2. Нийтлэг хэллэгээр "sprats" гэдэг нь бага гүний жижиг утсан загасыг газрын тостой лаазалсан гэж тайлбарладаг.
3. Савлагааны бүтэц: "sprats"-д заасны дагуу загас - sprat, газрын тос, давс 3 байх ёстой. Лааз эсвэл саванд дор хаяж эзэлхүүний 75 хувь нь загас, үлдсэн хэсэг нь газрын тос байх. Загасыг зэрэгцээ болон нуруулдаж эгнээ болгон тавих ба доод хэсэгт мөн тэгж байрлуулах хэрэгтэй. Таганд тулсан байх ёстой.

4. ЗХУ-ын үед баярын ширээн дээр заавал байх ёстой зүйлүүдын нэг шпрот ба  тэр үед 1 рубль 80 копек буву бас л өндөр үнэтэй байжээ. Sprats-ыг баяр зориулан бэлтгэхдээ сэндвич талх эсвэл хайрсан талх, цөцгийн тос /майонез/той хамтад нь таваглахдаг гэнэ.

5. Тамхи татах үед үүсэх хорт бодис энэ бүтээгдэхүүнийг хэрэглэхэд мөн хүний бие үүсдэг ба таны биед ихээр хуримтлагдвал хорт хавдар үүсэхэд нөлөөлж чадах гэнэ. 

6. Одоогийн байдлаар ОХУ-д ийм бүтээгдэхүүн дэх хорт бодисийн зөвшөөрөгдсөн хязгаар (тамхи татах үед бүтээгддэг хорт бодисууд) буурсан байна. Иймд олон үйлдвэрлэгчид "sprats" хийхийг шингэн утаа үйлдвэрлэх хэмээн үздэг болсон байна.









 
  
 
0 comments:
Post a Comment